вторник, 1 януари 2013 г.

Средец посрещна 2013 година


Снимки: Sredets News
По часовник централният площад на Средец се изпълни в 23:30 часа, за да отбележим заедно идването на новата 2013 година. За доброто настроение се погрижиха народните певци Керка Тотева и Лазар Налбантов, които изпяха едни от най-популярните странджански песни, под съпровода на музикантите от оркестър "Средец". 
"Пожелавам здраве и благополучие на вас и вашите семейства и нека в живота ви да има топлина и човечност, семеен сговор, добри приятели. Нека всички ваши мечти да станат реалност!", това бе обръщението на кмета на Средец Иван Жабов, минута преди да посрещнем новата година. На 1 януари, Жабов освен настъпването на новата година, празнува и личен празник. Днес той празнува 46-ия си рожден ден.  
Първото нещо, което прозвуча секунда след настъпването на 2013 година бе Химна на България. След него всички имаха възможност да се нарадват на фойерверките, които в продължение на 10 минути осветиха небето на Средец.
За финал всички заедно се хванаха на кръшни хора, като първото от тях по традиция е дунавското и бе водено от градоначалника.
2013 година е година на черната водна змия, според китайския календар./Sredets News