понеделник, 14 януари 2013 г.

С тържество отбелязаха рождението на Яворов

Проявата посветна на 135 години от рождението на Пейо Яворов се състоя в библиотеката на читалище "Пробуда". Честването се организира от община Средец, Младежкото тракийско дружество "Св. Георги Победоносец" и читалище "Пробуда". Стихове на поета, писани в различни периоди на житейския му път прочетоха Тодор Апостолов, Величка Иванова и Цветомир Гюров, възпитаници на професионална гимназия по механизация на селското стопанство и електроника "Н. Вапцаров" в града.
Мултимедийна презентация подготвена от Красимир Коларов запозна присъстващите с биографията на  едни от най-известните творби на поета - драматург.
"Отзовахме се на поканата на община Средец за честването на годишнината от рождението на Яворов, защото това е поет, оставил дълбока следа в историята на българската литература. Стиховете му и днес са актуални, което още повече провокира у нас чувството за патриотизъм", заяви Георги Гюзелов, председател на Младежко тракийско дружество "Свети Георги Победоносец".
Кметът на Средец Иван Жабов който присъства на събитието благодари на учениците, че с усилията си са припомнили на присъстващите един от най- великите поети на България. Гости на проявата бяха още председателя на ОбС Средец Надежда Палова, председателя на ТД Лазо Лазов Божанка Николова, учители и граждани./Sredets News