петък, 6 април 2012 г.

Да изчистим Средец за един ден!


Продължава  организацията за 12 май, когато ще почистим Средец. Както вече Sredets News писа Община Средец се включва в националната кампания "Да изчистим България за един ден!". 
"Жителите на село Момина Църква са едни от първите включили се участници в кампанията. Почистени са улиците, зелените площи, около мостовете и деретата  в селото. Общия дух и ентусиазъм завладяваха хората и взеха решения почистването да продължи", заяви за Sredets News инж. Мариела Гъркова, която е координатор на кампанията за община Средец. 
"Децата от ДДЛРГ "Щурче" град Средец, направиха излет в гората, но полянката към която се насочиха беше замърсена от други предишни посетители и децата я почистиха. Играха и се веселяха до късно, както и набраха цветя за своите учители. По-късно почистиха и двора в самия дом, както и засадиха цветя и лозички (виж снимката)", допълни Гъркова.
Учителите и децата от ЦДГ "Дъга" с филиали в четири села от общината също предприемат поредица от дейности. 
Sredets News призовава всички жители на община Средец да се включат в инициативата за да живеем в един по-чист град. Всеки желаещ да се включи трябва първо да потвърди своето участие до 20 април на телефон 05551/6994 или на 0886141050, както и на e-mail marielag@abv.bg -  инж. Мариела Гъркова, координатор на кампанията за Средец. 
Сборни пунктове: 1. пред сградата на общината 2. на разклона за с. Росеново 3. на изхода за гр. Елхово 4. дървен склад ул.”Цв.Радойнов”