петък, 20 април 2012 г.

Работна среща удовлетвори жителите на Г.Буково

Павлина Сарафова, снимка: Sredets News
Работна среща между жителите на село Голямо Буково и кметския наместник на селото Павлина Сарафова се проведе вчера. Гост на срещата бе и кмета на общината инж. Иван Жабов.
”Има засилен интерес към имоти в селото. Радваме се на всеки новодошъл. Показателно е, че хората, които харесваме това райско кътче ставаме все повече със всеки изминал ден”, коментира пред Sredets News Павлина Сарафова. 
"Напълно е подменено уличното осветление и изцяло е обновена залата за културни събития и срещи, намираща се в сградата на кметството." похвали се кметския наместник на странджанското  село Голямо Буково.
  Жители на селото се срещнаха с кмета  на общината инж. Иван Жабов и  обсъдиха новите си придобивки. Предстои да се изпълни и  проект за коритото на реката, минаваща покрай селото. Освен с историческия манастирски комплекс "Света Петка", който се намира в близост до селото, жителите му се гордеят и с живото наследство, съхранено от фолклорната група на буковските баби. Формацията е традиционен участник на национални събори и носител на множество престижни награди за изпълненията си на автентичен бългаски фолклор.
"Радваме се, че имаме толкова млад наместник, която е борбена и целяща промяна в нашето село", заявиха пред Sredets News местните.
 ”Развитието на селото е сред приоритетите в програмата на Общината. Мнението на местните жители и засиления интерес от страна на наши и чужди инвеститори, е много добра оценка за работата на общинската администрация тук през изминалите месеци”, заяви пред присъстващите общинския кмет Иван Жабов.