събота, 28 април 2012 г.

Делегация от Визе посети Средец

Делегация, водена от заместник кмета на община Визе /Турция/ посети Средец. Делегацията от представители на община Визе бе придружена и от 26 ученика от града и бе посрещната от кмета на общината инж. Иван Жабов, зам.кметовете Желю Желев и Милена Чечева, ръководителя на проекта Петя Шиварова...
Учениците са представители на трите училища в града: гимназия, професионална гимназия по електроника и английска езикова гимназия. Посещението е част от Проект за трансгранично сътрудничество, сключен между Средец и Визе. 
В зала №1 на община Средец се състоя работна среща между представителите на двете общини. На срещата бяха представени две презентации. С първата презентация бе представена община Средец /природна и географска характеристика; икономика.../ и бе представена от Бисер Петков, който е  координатор на проекта, а втората бе представена от инж. Мариела Гъркова и бе на екологична тема, а именно "Опазването на природата и околната среда - приоритет на община Средец".
Ръководителят на проекта Петя Шиварова представи и програмата на гостите по време на престоя им. 

След края на работната среща в община Средец гости и домакини се снимаха заедно пред сградата на читалище "Пробуда".
По-късно турската делегация, заедно с представители на община Средец потеглиха за местността "Божура", където в програмата се присъедини и кмета на община Визе. 
Повече снимки от събитието можете да видите ТУК