вторник, 17 април 2012 г.

Депутатът Диана Йорданова: Жителите на Дебелт са умни хора и ще направят правилния избор

Диана Йорданова
Диана Йорданова е родена в Бургас. Образование - Английска гимназия, Бургас. Магистър университетска математика и магистър счетоводство и контрол. Учредител на ГЕРБ. Член на Областно ръководство.Общински съветник в ОС - Бургас, мандат 2007-2011г., председател на комисията по бюджет и финанси, председател на групата общински съветници от ГЕРБ. Народен представител от ПГ ГЕРБ от ноември 2011г., член на комисията по бюджет и финанси в НС.

-Госпожо Йорданова, първо Христос Воскресе! Доста хора се чудят как прекарват празниците депутатите и имено затова ви питам как прекарахте Великден?
-Воистина Воскресе! Депутатът е човек като всички останали. Лично аз съм традиционалист и празници като Коледа и Великден предпочитам да прекарвам в къщи със семейството си, да посрещам гости, да посетиме най - близките си хора.
-От скоро сте народен представител, преди това бяхте общински съветник в Бургас. Коя от двете длъжности ви носи повече вътрешно удовлетворение?
Диана Йорданова /най-вляво/ при полагане на
клетва като народен представител 
-От скоро съм народен представител и не мога да направя такава справедлива съпоставка. Така че на този етап везните клонят към Бургас.
-За тези няколко месеца като депутат колко приемни проведохте и какво ви споделят хората на тях?
-За сега съм провела приемни в Бургас, Поморие, Айтос. Това не означава, че в останалото време не се срещам с моите съграждани, разбира се - съвсем неофициално, съвсем спонтанно... Всеки отделен човек си е със своите проблеми, но ми прави впечатление, че все повече хората се интересуват от обществено значими проблеми в области като инфраструктура, канализация, спортна инфраструктура, образование.
-Преди броени дни на второ четене в НС бе приет Законопроект за допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните морски пътища и пристанищата на Република България, един от вносителите бяхте вие. Разкажете ни накратко за какво става въпрос?
-Основната цел на предлагания законопроект е създаването на възможност за изграждане, реконструкция, рехабилитация и поддържане на рибарски пристанища от общините, както и свързаните с тях брегозащитни съоръжения за предпазване от вредното въздействие на водите и специализирани обекти за обслужване на риболовните дейности, финансирани със средства от Европейския съюз и други публични средства.
-Хората ви познават и като едно от главните лица на ГЕРБ в Бургас. Именно за това желая да засегнем и предстоящите избори за кмет в най-голямото село на нашата община с.Дебелт. Там вашият кандидат, която спечели с 1 глас преди няколко месеца се изправя срещу бившия кмет от БСП. Какви са вашите очаквания от този вот?
-Жителите на Дебелт са изключително разумни хора и вярвам, че ще направят правилния избор. Имат нагледен пример подобрението на условията за живот в Бургаска община - община, управлявана от ГЕРБ! Така че нека когато отидат да си пуснат бюлетината дадат своя глас за бъдещето на децата и внуците си!
-Какво пожелавате на нашите читатели навръх Великден?
-Преди всичко да са здрави! Да бъдат позитивно настроени и да вярват в Доброто!