събота, 21 април 2012 г.

Блиц интервю с инж. Мариела Гъркова


Мариела Гъркова
Наближава 12 май, денят в който ще се опитаме да почистим Средец. Именно за това потърсихме и координатора на кампанията за Средец инж. Мариела Гъркова. 

-Г-жо Гъркова, как върви подготовката за кампанията "Да изчистим България за един ден", в която и Средец се включи?
 -Най-важното в момента е да се заяви участието на всички желаещи да се включат в почистването, за да може да се направи добро разпределение на доброволците на обектите. От броя на участниците зависи добрата организация на деня.
-Колко са заявилите участие в почистването на Средец до този момент?
-До момента в координационния център на кампанията са регистрирани 160 доброволци, повечето от тях от организации и учреждения.
Радостен е фактът, че ще се включат и селата от община Средец, организирани от кметовете и кметските наместници. Досега 10 села са заявили участие.
Не мога да пропусна включването на Държавно горско стопанство-Средец. Фирми от града ще се включат с помощни материали.

 -Има ли все още време за записване на участниците и ако да как могат да го направят?

 -Ако все още има граждани, които се двоумят, аз отново сега ги поканвам да се включат в тази национална кампания. Сигурна съм, че всички ще се почустваме част от едно цяло за доброто на България. Включването става на обявените телефони: 05551/6994, 0886141050 и на e-mail: marielag@abv.bg. Моля закъснелите да се обадят най-късно до 27 април.
-Разкажете за читателите на Sredets News колко групи ще почистват Средец.
-Определените терени за почистване в гр. Средец са три. Те са изпратени с координати на организаторите за кампанията БТВ, на областния координационен център, както и са обявени на населението на община Средец. За тяхното почистване са обявени четири основни пункта от които ще стартира почистването. Те са: пред сградата на общината; на разклона за с. Росеново; на изхода за гр. Елхово и на ул. „Цв. Радойнов” до дървения склад. Там ще има представители на общината, които ще предоставят чували, ръкавици и рекламни материали.
Всеки участник ще бъде уведомен къде ще бъде насочен.

-Какви резултати очаквате? 

-Очаквам не просто няколко декара почистени терени, очаквам нов поглед върху отношението ни към околната среда. Очаквам промяна в съзнанието ни и отношението към света в който живеем.