четвъртък, 26 април 2012 г.

Презентираха прием по военни специалности

Димитър Атанасов,
снимка: Sredets News
Презентация за прием по военни специалности за учебната 2012/2013 проведоха днес. Приемът е за Национален военен университет "Васил Левски" град Велико Търново. Самата презентация, която се проведе в Военен клуб Средец направи Димитър Атанасов, който е началник на "Военен" отдел в община Средец.
За учебната 2012/2012 в НВУ "Васил Левски" се приемат курсанти по следните специализации: 
1.Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътните войски - Мотопехотни и танкови войски; Сигнално разузнаване и електронна война; Войски за ЯХБЗ и Ец Инженерни войскиц Полева артилерия;
2.Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили - Летец - пилот; Радиоелектронно оборудване на летателните апарати; Летателни апарати и авиационни двигатели; Летищно осигуряване;
3.Организация и управление на тактическите подразделения за логическо осигуряване - Танкова и автомобилна техника;
4.Организация и управление на комуникационните и информационните системи в тактическите подразделения - Военни комуникационни и информационни системи /Комуникационна техника/.
Приемът и обучението на курсантите през първите два семестъра се извършва във факултет "Общовойскови", гр.Велико Търново. След успешното приключване на втория семестър те продължават обучението си във факултетите на Национален военен университет. 
Срокът на обучение по военните специалности е пет години. 
Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 4 юли 2012 във военните окръжия и областните военни сектори и 10 юли 2012 в Информационния център на НВУ "Васил Левски" във Велико Търново. 
Какви документи ви трябват и за повече информация се обърнете към Димитър Атанасов или отидете в "Военен клуб" Средец.